Кошик
43 відгуків

ЗЕЛЕНСВІТ

+380987916808
+380987916808
  • picture 1
  • picture 2
  • picture 3
  • picture 4
  • picture 5
  • picture 6
  • picture 7
  • picture 8
  • picture 9
  • picture 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

ЕКСПРЕС-ТЕСТИ НА НІТРАТИ, ВАЖКІ МЕТАЛИ, СВИНЕЦЬ І РТУТЬ

Експрес-тест на нітрати – сучасний аналіз, адаптований під домашнє використання. Тест простий у застосуванні, швидкий та не потребує професійних навичок під час використання.           Відео інструкція виконання експрес-тесту на нітрати

https://www.youtube.com/channel/UCXtKBF_A5azpMljWgblXPqw

Комплектація товару:
1. Два одноразових селективних паперових аналізаторів на нітрати.
2. Інструкція з використання.

Тест застосовується для самостійного визначення рівня нітратів у продуктах харчування:

  • рідинні зразки (питна вода, ґрунтова вода, мінеральна вода);
  • рослинні зразки (фрукти й овочі);
  • м’ясні продукти (курятина, телятина, свинина).

Звідки у продуктах харчування з’являються нітрати?

Овочі та фрукти – невід’ємні складники раціону людей. Щодня їх споживають у величезних кількостях. Щоб забезпечити споживача необхідним обсягом продукції, аграрії використовують добрива. Найпоширенішими є азотні добрива. Вони значно прискорюють ріст рослин, але, на жаль, ще й накопичуються у продуктах.

Чому потрібно перевіряти вміст нітратів у продуктах харчування?

Надлишковий вміст нітратів у людському організмі призводить до порушення обміну речовин, негативно діє на імунну й центральну нервову систему, серце, нирки і печінку. Особливо вразливі до токсичної дії нітратів та нітритів діти, вагітні жінки і люди з хронічним захворюваннями органів кровотворення, нервової та серцево-судинної системи і системи дихання.

Який рівень нітратів безпечний для здоров’я людини?

Безпечна доза нітратів для дорослої людини становить 5 мг на 1 кг маси тіла. Безпечна доза нітратів для підлітків – 50 мг на день, а для новонароджених норма взагалі мізерна – 10 мг.

Гранично допустимі концентрації нітратів у продуктах харчування:

Фрукти

Овочі

Абрикос

60

Баклажан

300

Авокадо

30

Гриб

40

Ананас

30

Кабачок

400

Банан

200

Картопля

250

Виноград

60

Кукурудза

30

Груша

60

Морква

400

Гуава

30

Огірок

400

Диня

90

Помідор

300

Кавун

60

Солодкий перець

250

Ківі

60

Спаржа

30

Кокос

30

Диня

400

Манго

30

Часник

70

Нектарин

60

Цибуля зелена

600

Папайя

30

Цибуля ріпчаста

80

Полуниця

100

 

 

Персик

60

Інші продукти

Слива

30

Свинина, телятина

200

Хурма

60

Риба

200

Цитрус

30

Курятина

200

Черешня

50

Питна вода

50

Яблуко

60

Інші напої

50

Як зменшити рівень вмісту нітратів у фруктах та овочах?

Спосіб 1. Нітрати добре розчинні у воді, причому їх розчинність зростає при підвищенні температури. Тому вимочування і виварювання продуктів є ефективним. Наприклад, за 1 годину вимочування можна знизити вміст нітратів на 5…25 %.

Спосіб 2. Первинна обробка рослинних продуктів – видалення зовнішніх зелених листів капусти, товстих черенів листя, коренів моркви, обрізання кінців огірка – дають змогу знизити вміст нітратів на 20…30 %.

Спосіб 3. Маринування продуктів дає змогу видаляти нітрати до 40 %, зберігаючи при цьому до 85 % вітамінів.

Спосіб 4. Квашення продуктів знижує вміст нітратів на 30 %, оскільки нітрати переходять у розсіл.

Спосіб 5. Виготовлення соків і сушка фруктів теж дають змогу знизити рівень нітратів.